Verdens råeste oppdretter?

Den tidligere bilselgeren er god for over to milliarder kroner.

Næringsliv

Den tidligere bilselgeren Gustav Witzøe har vært på en fantastisk reise etter at han 1991 gründet lakseoppdrettsselskapet Salmar. I dag sitter han på 32 heleide og ni deleide konsesjoner - som en av verdens mest effektive oppdrettere, skriver DN.I fjor tjente Frøya-selskapet 250 millioner før skatt. Witzøe har 89 prosent av eierselskapet Kverva Holding. Med vanlig prising av lakseaksjer på Oslo Børs er gruppen ifølge avisen verdt rundt tre milliarder kroner.- Vi har aldri vært i en bedre posisjon enn det vi er akkurat nå. Vi er unge og spreke og har ikke tenkt å slenge oss på golfen ennå. Det er fortsatt mye å gjøre, sier adm. dir. Leif Inge Nordhammer, som eier syv prosent av selskapet.

Nyheter
Næringsliv