Derfor stiger PGS-aksjen

Carnegie-analytiker Jon A. S. Olaisen mener det ikke er tilfeldig at PGS-aksjen går i været i dag.

Næringsliv

PGS-aksjen tar av i ettermiddagshandelen på Oslo Børs. Oppturen er på 10,97 prosent til 365 kroner. Oppturen kommer etter at verdens største oljeserviceselskap, Schlumberger, har lagt frem kvartalstall. Selskapet varslet samtidig at Baker Hughes' 30 prosent av Western Geco blir kjøpt for 2,4 milliarder dollar i kontanter. PGS-aksjen tar av i ettermiddagshandelen på Oslo Børs. Oppturen er på 10,97 prosent til 365 kroner. Oppturen kommer etter at verdens største oljeserviceselskap, Schlumberger, har lagt frem kvartalstall. Selskapet varslet samtidig at Baker Hughes' 30 prosent av Western Geco blir kjøpt for 2,4 milliarder dollar i kontanter. Analytiker Jon A. S. Olaisen i Carnegie mener PGS-opturen skyldes sterke tall fra Schlumberger og kjøpet av resten av Western Geco.- Om PGS skulle prises på de samme multiplene, ville dette priset selskapet til 475 kroner per aksje, sier Olaisen til Reuters.

Nyheter
Børs