PGS-aksjen tar av i ettermiddagshandelen på Oslo Børs. Oppturen er på 10,97 prosent til 365 kroner. Oppturen kommer etter at verdens største oljeserviceselskap, Schlumberger, har lagt frem kvartalstall. Selskapet varslet samtidig at Baker Hughes' 30 prosent av Western Geco blir kjøpt for 2,4 milliarder dollar i kontanter. PGS-aksjen tar av i ettermiddagshandelen på Oslo Børs. Oppturen er på 10,97 prosent til 365 kroner. Oppturen kommer etter at verdens største oljeserviceselskap, Schlumberger, har lagt frem kvartalstall. Selskapet varslet samtidig at Baker Hughes' 30 prosent av Western Geco blir kjøpt for 2,4 milliarder dollar i kontanter. Analytiker Jon A. S. Olaisen i Carnegie mener PGS-opturen skyldes fra Schlumberger og - Om PGS skulle prises på de samme multiplene, ville dette priset selskapet til 475 kroner per aksje, sier Olaisen til Reuters.