Ifølge analytiker Klaus Hatlebrekke i DnB Nor Markets er John Fredriksens inntog i det russiske laksemarkedet gjennom Pan Fish og Marine Harvest bra også for norske konkurrenter. Ifølge analytiker Klaus Hatlebrekke i DnB Nor Markets er John Fredriksens inntog i det russiske laksemarkedet gjennom Pan Fish og Marine Harvest bra også for norske konkurrenter. - Det er fint at det russiske markedet åpner seg litt opp igjen for norsk laks. At det er de to selskapene betyr ikke verdivurderingsmessig så mye. Det viktigste er at det russiske markedet åpner seg for norsk laks generelt, sier Hatlebrekke til dn.no.- (..) Nå kan Pan selge litt og forhåpentligvis kan noen andre selge litt om kort tid. Det betyr jo at man selger større volum dit. Da blir det mindre tilbud til andre markeder og da kan prisene i andre markeder stige. I sum er det positivt for alle oppdretterne i Norge at flere markeder åpner opp, sier Hatlebrekke.