Italienske stoler verdt 10,4 mill. til operaen

Statsbygg har inngått avtale med et italiensk firma om kjøp av teaterstoler til den nye operaen. Prislappen er på 10,4 millioner kroner.

Næringsliv

Den italienske leverandøren Poltrona Frau S.P.A har tidligere levert stoler til EU-parlamentet i Strasbourg, Teatro Real i Madrid, Walt Disney Concert Hall i Los Angeles og en rekke andre store prosjekter, melder NTB.- Det stilles høye krav til kvalitet, form og overflater på teaterstolene i det nye operahuset. Stolene er viktige visuelt, men fungerer også som akustiske elementer. Deler av stolen skal være lydabsorberende, mens andre deler skal være lydreflekterende, skriver Statsbygg i en pressemelding.Totalt sju av åtte godkjente firmaer leverte tilbud. Av disse var to norske, to italienske, to spanske og ett fransk.

Nyheter
Næringsliv