Det Oslo-baserte byggfirmaet Håndverksekspressen kom i søkelyset før påske etter at Aftenposten skrev firmaet har nesten hele sin omsetning fra oppdrag for Undervisningsbygg KF i Oslo kommune, der en enkelt saksbehandler har vært inngangen til nesten alle jobbene. Saksbehandleren er nå suspendert fra sin stilling, og saken granskes av Kommunerevisjonen, skriver n24.Det siste halve året har også mellom 20 og 30 polakker ansatte bedt om hjelp knyttet til arbeidsforholdene i selskapet.- Ingen av dem har fått utbetalt feriepenger og overtid. Det påfallende er at mange ikke kjenner til ordningene før de kommer til meg. Arbeidskontrakten de skriver under er på norsk, selv om arbeiderne bare snakker polsk. De får ingen kopi av kontrakten, forteller Aleksandra Eriksen, leder av Polish Connection, til n24.- De forteller også om et arbeidsmiljø preget av frykt. Ansatte som stiller spørsmål får beskjed om at det er nok av polske håndverkere som ønsker seg jobb i Norge. De som klager eller stiller spørsmål, risikerer å miste jobben, sier Eriksen.Håndverksekspressens revisor Inge Sveen i Myrdahl & Sveen påstår det er utbetalt feriepenger til 2003 og 2004, men kan ikke svare for 2005.