Kombinert HD-DVD Bluray?

Samsung kan tenke seg å lage en kombinert HD-DVD BluRay-spiller

Næringsliv

Krigen mellom de to arvtakerne etter DVD-platen er nå offisielt i gang ettersom Samsung snart starter leveringen av de første stuespillerne for de nye BluRay-platene. Det konkurrerende HD-DVD-formatet har allerede et forsprang, ettersom spillere for dette formatet ble lansert av Toshiba i mars.Samsung meldte også nylig at de vurderer å sy sammen en kombimodell som kan spise begge plateformatene. I uttalelsen fra Samsung heter det at selskapet kan ha en slik spiller klar om et drøyt halvår.For å oppsummere litt i DVD-striden nevner vi at Blu-Ray-formatet har en lagringskapasitet på 25 GB på enkeltlagsplater og at formatet støttes av en haug produsenter både på maskin- og innholds-siden. Blu-Ray er imidlertid en litt mer komplisert teknologi enn konkurrenten HD-DVD, og spillerne er derfor langt dyrere.HD-DVD kan lagre 20GB på en enkeltlagsplate (men ferdigstøpte plater vil bare klare 15 GB). HD-DVD er billigere å lage, både når det gjelder konstruksjon av maskinvare og platestøping ettersom teknologien ligner langt mer på eksisterende DVD-løsninger.

Nyheter
Teknologi