Fremtidsrettet radio

Denne radioen kan ta inn både XM og HD. Men ikke her.

Publisert 18. juli 2006 kl. 16.10
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 09.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 196 ord
Amerikanske Polkaudio markedsfører nå den avanserte , en svært så fremtidsrettet radiomodell. I tillegg til vanlig FM-radio, er nemlig enheten klar til å ta imot både XM og HD-radio.Nå er det ingen grunn til å rødme om du hverken har hørt om XM eller HD i radiosammenheng. Dette er nemlig nye standarder som i fremtiden (muligens) vil bringe oss digital radiolyd, den ene fra himmelen via satelitt, den andre fra bakkebaserte sendere.I USA har XM allerede tatt av, og tilbyr nå 170 satelittbaserte radiokanaler. Systemet er - i likhet med satelittfjernsyn - abonnementsbasert, og det meldes at mer enn 6 millioner amerikanere allerede har kastet seg på denne nye radiobølgen.På denne siden av Atlanteren er det smått med utbud: En finnes riktignok, men opererer mer på nærradio-nivå.På HD er sakene om mulig ennå mer uavklart. Framkrike har startet prøvesendinger, og i USA har det amerikanske teletilsynet nylig innledet sine vurderinger av hvilket digitalt radiosystem man skal gå for.I Norge har digital radio til nå betydd DAB, men denne teknologien har bare fått begrenset oppslutning. Det norske uttalte nylig likevel at DAB klart er den mest fleksible og økonomiske hovedplattformen for digitalradio i Norge.