En ny undersøkelse gjennomført på vegne av Intel avdekker at fire av fem europeere bruker sin bærbare PC til personlige formål. Hele 86 prosent tar med seg PCen når de er ute og reiser, fremgår av en melding. En ny undersøkelse gjennomført på vegne av Intel avdekker at fire av fem europeere bruker sin bærbare PC til personlige formål. Hele 86 prosent tar med seg PCen når de er ute og reiser, fremgår av en melding. 83 prosent av deltakerne sa at de brukte den bærbare PCen til flere personlige formål enn tidligere. Bruksområdene er forskjellige, de omfavner underholdning, jobbrelaterte gjøremål, lagring av bilder og musikk, så vel som å oppdatere kalender og kontakter. 61 prosent av respondentene i undersøkelsen hevder de bruker den bærbare PCen til "alt". Undersøkelsen setter søkelyset på den bærbare PCen som et nytt "livsstilstilbehør", som dekker brukernes ulike behov.Undersøkelsen, som er utført av GfK NOP i juni 2006, fant at 86 prosent av respondentene eide sin egen bærbare PC, mens bare 11 prosent hadde en bærbar PC som var eid av arbeidsgiveren. Undersøkelsen avdekker at respondentene bruker den bærbare PCen til å lagre en rekke personlig informasjon, der 88 prosent lagrer bilder, 77 prosent lagrer musikk, og 73 prosent lagrer kontakter, adresser og andre typer av personlig informasjon. Europeere ønsker også å være online når de reiser - 86 prosent av respondentene tar med seg PCen når de er ute og reiser. 5 prosent bruker den bare til gjøremål som er knyttet til jobben, mens 67 prosent bruker den både til arbeids- og fritidsgjøremål.Europeere har økt bruken av tilgjengelige trådløse nettverk på offentlige steder, og kun 3 prosent av respondentene i undersøkelsen sa at de ikke kunne tenke seg å benytte dette tilbudet. 88 prosent av respondentene sa det var mest vanlig å sjekke e-posten sin på slike steder, og 82 prosent brukte trådløse nettverk hyppig til å finne kart eller veibeskrivelser.Mens stereotypen tilsier at den moderne bærbare PC-brukeren logger seg på nettet fra sin favorittkafé, er det på toget de fleste brukerne logger seg på et tilgjengelig trådløst nettverk. 52 prosent av respondentene hevdet at de brukte PCen mens de reiste. 45 prosent uttalte at de brukte PCen mens de satt i bilen, på buss og på ferger. Respondentene mente også at det var mer vanlig å bruke bærbare PCer på offentlige steder. 61 prosent er nå mer komfortable med å bruke PCen offentlig, og bare 16 prosent føler at de blir sett på som "nerder" når de bruker PCen offentlig.