Det finnes allerede en del forskjellige bildebehandlingspakker til lavpris eller nullpris tilgjengelig på Internett. Kanadiske Corel vil nå være med på dette kjøret, og tilbyr programmet Snapfire både i gratisutgave og en betalbar løsning.Snapfire er ment å være et alternativ til programmer som følger med når man kjøper digitalkameraer. Medfølgende pakker til slike kameraer kan ofte være av tvilsom karakter - mer egnet til å frustrere enn å glede.Corels Snapfire hevdes å tilby et sett med grunnfunksjoner på en intuitiv og lettfattelig måte. Gratisversjonen gjør ting som å rotere/beskjære, fjerne røde øyne, sette sammen album og bildeshow, gjøre utskrift lettere og "helautomatisk" fikse opp bilder slik at de tar seg bedre ut.Betalversjonen koster $30 og tilfører ekstrafunksjoner som enkel videoredigering, lagring av bildeshow som videoer, innlegging av tekst og spesialeffekter som rammer og innlegging av clipart på bildene.Snapfire lastes ned fraAndre svært brukbare bilderedigeringspakker kan hentes gratis (eller svært rimelig) fra disse adressene: