Dagbladet har i dag en reportasje fra Slependen i Asker, der Smart Club og Ikea bygger på hver sin side av E18. Spørsmålet er hvorfor førstnevnte krangler med alle, mens Ikea er på godfot med alle.Avisen mener mye av svaret ligger i matlapper til Ikeas café.- Du vet, Ikea er drevne. Det er en annen profesjonalitet der. De har vært mye mykere og smidigere. Smart Club har en "skyt først, spør etterpå"-linje i alle sammenhenger, sier Jan-Erik Skagefoss, som er koordinator for Nedre Slependen vel i deres kamp mot Smart Club.Skagefoss viser blant annet til at Ikea har invitert naboer på gratis middag og tilbudt gratis hotell hvis byggebråket skulle bli for ille.Kommunikasjonsdirektør Nina Foss i Smart Club-eier CG Holding hevder overfor Dagbladet at de føler seg velkomne av både naboer, politikere og befolkning, og at det blir for enkelt å sammenligne med Ikeas utbygging.- Vi bygger nytt, men de har ligget der i 40 år og utvider, sier hun.