Rigg var den heteste sektoren på Oslo Børs gjennom hele 2005. Oppturen fortsatte i årets fire første måneder. I mai kom imidlertid smellen og flere av aksjene falt kraftig tilbake. Finansavisen slår fast at det i sommer har vært særdeles hyggelig å være riggaksjonær. Rigg var den heteste sektoren på Oslo Børs gjennom hele 2005. Oppturen fortsatte i årets fire første måneder. I mai kom imidlertid smellen og flere av aksjene falt kraftig tilbake. Finansavisen slår fast at det i sommer har vært særdeles hyggelig å være riggaksjonær. Awilco og Petrolia Drilling har steget mest i løpet av sommeren, henholdsvis 39 og 38 prosent.- Også riggsektoren er avhengig av positive nyheter for at det skal komme et nytt løft i aksjekursene. Tidligere i sommer var det lite som skjedde og mye tydet på at riggratene var i ferd med å flate ut. Rekordslutningen til Awilco Offshore på jackupriggen WilCraft for et par uker tilbake satt imidlertid for alvor fart i riggaksjene igjen, sier en megler til avisen.Ifølge analytiker Martin Huseby Karlsen i DnB Nor Markets er Fred. Olsen Energy aksjemarkedets sikreste kort.- I det norske aksjemarkedet fremstår Fred. Olsen Energy som det sikreste kortet. Aksjen har et betydelig potensial som vil kunne innfris gjennom kontraktsinngåelser på UK-sektor, hvor ratene fortsatt er på vei opp. DnB Nor Markets har en kjøpsanbefaling på Fred. Olsen Energy med et kursmål på 360 kroner, skriver Huseby Karlsen i en analyse datert 5. september.