Kvalitetskresne TV-kunder har alltid vært skeptiske til LCDens inntog i fjernsynshyllene. Den beryktede tregheten i bildeoppdateringen for LCD-skjermer har ført til et merkbart "slep" for disse apparatene, særlig i situasjoner der ting flytter seg fort. På dette området har plasma klart seg langt bedre.Nå stiller Hitachi med en LCD-skjerm de mener "nesten" er i klasse med plasma. Hitachi Picture Master 32LD9700 og 37LD9700 er blant de første med såkalt IPS alfa-teknologi. Dette gir mindre slep og bedre betraktningsvinkel.Resultatene kommer blant annet som følge av en kraftigere krets for bildeforsterkning. Hitachi oppgir betraktningsvinkelen til 176 grader. De peker dessuten på at den nye teknologien også har gitt apparatene bedre svartgjengivelse og kontrast.Begge modellene er utstyrt med digital tuner for sendinger i MPEG2-formatet som gir tilgang til gratis digitalkanaler der disse er tilgjengelige. De har dessuten to HDMI-porter, tre SCART-kontakter, S-video, komponent videoinngang, kompositt og PC-inngang.En artig finesse er et spor for SD-kort og en USB-inngang. Dermed kan digitalfotografer vise sine knipserier uten å måtte mikke med ledningssurr.32LD9700 er som navnet antyder en 32-tommers modell. Den vil havne på rundt 18.000 kroner, og blir tilgjengelig i oktober.Den større 37LD9700 (37 tommer) får en prislapp rundt 23.000, men her må potensielle kunder vente til over nyttår før de kan handle.Mer info på www.hitachi.se