Analytikere og bransjefolk venter at ratene for dypvannsrigger vil gjøre et hopp utover høsten. Bransjeaktører sier til NA24 iMarkedet at anbudene allerede er på full fart inn fra oljeselskapene. De ønsker å sikre seg eksisterende rigger og nybyggene som kommer på markedet neste år. Analytikere og bransjefolk venter at ratene for dypvannsrigger vil gjøre et hopp utover høsten. Bransjeaktører sier til NA24 iMarkedet at anbudene allerede er på full fart inn fra oljeselskapene. De ønsker å sikre seg eksisterende rigger og nybyggene som kommer på markedet neste år. - Det er på høy tid, sier analysesjef Tormod Høiby i Pareto til nettstedet.Det spås at norske selskaper vil være meget sentrale i rateoppgangen.- John Fredriksen og Geir Aune vil styre dette, sier Høiby.Bakgrunen for det er at Fredriksen-selskapet SeaDrill og Aune-selskapet Ocean Rig har de fleste av de avanserte dypvannsboreriggene som blir ledige over de neste 12-18 månedene.