Avtalen skal bidra til å øke maritimt samarbeid mellom de tre landene. I morgen skal Norge og Kina diskutere innholdet i avtalen.- Avtalen legger til rette for gjennomføring av fellesprosjekt og utvekslingsprogram på områder av gjensidig interesse for de tre landene, sier statssekretær Karin Yrvin i Nærings- og handelsdepartementet i en pressemelding.Avtalen er inngått mellom Transportministeriet i Singapore, Kommunikasjonsministeriet i Kina og Nærings- og handelsdepartementet i Norge, og er basert på et eksisterende maritimt samarbeid mellom Norges forskingsråd og Maritime and Port Authority i Singapore. Avtalen ble signert 28. august.Statssekretær Karin Yrvin er i Kina denne uken, der hun skal diskutere avtalen med sin kinesiske kollega.- Det er gledelig at vi har fått i stand denne avtalen. Avtalen er viktig for et tettere samarbeid med Kina, seier Yrvin i pressemeldingen.Norge ønsker enda sterkere økonomisk kontakt med Kina. Regjeringa prioriterer å få til en frihandelsavtale mellom Kina og EFTA.- En frihandelsavtale med Kina er viktig for norske bedrifter, fordi det vil åpne for bedre markedstilgang og øke eksport av en rekke varer, sier Yrvin.