For de litt viderekomnde fotografene som vil opp ett hakk fra kompaktkameraklassen, har Canon hatt stor suksess med sin Powershot G-serie. Denne familien har nå fått et nytt medlem: Powershot G7.Den nye G7-modellen har mistet den populære "brett-ut-og-vipp"-skjermen, og dermed er den kostbare skjermen slike utsatt for støtskader som på alle andre kameraer. Til gjengjeld har den vokst til behagelige 2,5 tommer.Powershot G7 har også mistet en annen finesse som sikkert vil fornærme enkelte fans: Dette apparatet har ikke støtte for RAW bildeformatet, og dermed mister de mer seriøse kundene muligheten for å ta slike ukomprimerte bilder.Til gjengjeld har G7 fått Canons nyeste bildeprosessor, og produsenten peker på mindre bildestøy og kjappere respons som fordeler i denne sammenhengen. En spesialvri er muligheten for ansiktgjenkjenning, som apparatet bruker til å kunne fokusere der folk flest vil ha fokusen: På øynene til personer (eller dyr) i bildet. Det forutsetter imildertid at motivet glaner relativt direkte inn i linsen.Linsen sporter forøvrig med 6x optisk zoom, og det hele er støttet av en optisk bildestabilisator. Sammen med en følsomhet på 1600 ISO skulle det kunne klare gode bilder selv i ganske dårlig lys. Oppløsningen er 10 megapiksler, og apparatet debuterer i butikkhyllene i oktober. Prislappen vil ligge på drøyt 5 tusen.Mer info på Canons nyhetssider.