Samsung lanserte i dag sitt tredje speilreflekskamera, GX-10. Apparatet gir 10 megapiksler oppløsning og har en optisk bildestabilisator som fungerer med alle linser ettersom stabiliseringen ligger i bildebrikken og ikke i linsen.GX-10 har videre en en-knapps innstilling for bildeopptak i RAW-modus. Det betyr at man kan ta ukomprimerte bilder midt i en knipseøkt uten å fomle med menyinnstillinger. Opptakene kan senere omgjøres til JPEG-format i kameraet. Apparatet støtter serieopptak i RAW modus med tre bilder per sekund inntil 9 bilder i rekkefølge.Utbyttbare linser er jo hele iddeen med et speilreflekskamera, og Samsung varsler lasneringen av ikke mindre enn fem nye linser til sin speilrefleks-serie. Her finner vi både fisheye-vidvinkler, makrolinser og zoomobjektiver med stort spenn i brennvidder. De fleste av de nye linsene vil være tilgjengelige i løpet av høsten.GX-10 har en lysfølsomhet på 1600 ISO, og bildebrikken har en "ristefunksjon" for å kvitte seg med eventuelle støvproblemer.Det er i skrivende stund ikke klart når apparatet kommer til Norge. Pris er også ukjent.Mer info i Samsungs.