Seismikkaksjene på Oslo Børs stiger på meldingen om at franske CGG kjøper amerikanske Veritas for 3,1 milliarder dollar. Seismikkaksjene på Oslo Børs stiger på meldingen om at franske CGG kjøper amerikanske Veritas for 3,1 milliarder dollar. - Det (oppkjøpet) gir et signal om prisingen i markedet og kanskje et signal om at konsolideringen er i gang på seismikksiden, sier analytiker Knut Erik Løvstad i Handelsbanken til Reuters.- Vi har sett det i rigg allerede og nå er det i gang på seismikk. Det er spekulasjoner om at at TGS og PGS kan være "targets" de også, sier han. Analytikeren merner at den eneste konsolideringen som ser industrielt riktig ut er mellom TGS og PGS.Analytiker Bjørn Inge Tønnessen i DnB Nor Markets mener Veritas-kjøpet skjer på "bra" multipler og premie.- Det blir vurderinger om man kan prise inn PGS og TGS på høyere multipler, eventuelt spekulere i om det skal komme andre kjøpere og at det skal skje mer i bransjen, sier han.PGS-aksjen stiger 6,1 prosent til 359 kroner, mens TGS er opp 5,9 prosent til 125 kroner. SeaBird klatrer 4,3 prosent til 36,70 kroner.