Rema-gründer Odd Reitan går sammen med sønnene Ole Robert og Magnus til sak mot staten for å annullere et vedtak om arveavgift fattet av Skattedirektoratet, skriver N24.Odd Reitan regnes som Norges 5. rikeste mann. Ifølge Kapital var han god for 9,5 milliarder kroner i 2005. I dag eier far og sønner en tredel av familieselskapet hver. Rema-gründeren var ikke tilgjengelig for kommentar da HegnarOnline tok kontakt.Reitan har tidligere uttalt seg svært kritisk til arveavgiften i Norge. I boken "Norges beste gründere" (2002) av HegnarOnline-journalisten Stian Jacobsen sier han følgende:- Staten pålegger foreldre å fortelle et lite barn at det er meget rikt på papiret, men likevel har det ikke noen penger. Jeg har snakket mye med mine gutter om dette ettersom de har eid en tredjedel av selskapet siden de var 15 år. Arveavgiftsloven pålegger mødre og fedre å være superpsykologer. Formuesskatten er også noe stort tull, men arveavgiften er direkte avskyelig, sa Reitan i boken.Saken mot staten starter i Oslo tingrett i slutten av januar.