I en heller uvanlig paringsakt har selskapet USBCell krysset et vanlig penlight-batteri med en USB-plugg, og dermed skapt et helt nytt oppladbart batteri. Vi vet jo alle hvor avhengige vi er av de små AA-batteriene, og dermed er det jo en strålende ide å gjøre dem oppladbare ved hjelp av strøm fra en USB-port. Slike er jo snart å finne bortimot overalt.For å få plass til USB-pluggen inni batteriet har produsenten selvsagt måttet gi slipp på noe kapasitet. Det oppgis at USB-batteriet kan levere 1300mAH, noe mindre enn hva som er vanlig i oppladbare batterier. De dyreste oppladbare AA-cellene kan fås med kapasiteter opp mot det dobbelte. Men hva gjør man ikke for å slippe å hale rundt på en ordinær lader...Nå er USB-porten ikke velkjent for å levere de helt store effektene, og du må beregne rundt fem timer for full lading. Det finnes en lysdiode på batteriet som viser ladestatus.USBCell har planer om å gjøre det samme stuntet med andre batterityper, som de mindre AAA-batteriene, samt de velkjente 9-volts-klossene (som blant annet brukes i brannvarslere).Mer info på