Nokias appellerer til voksne kvalitetsbevisste brukere med sin nye 8800 Sirocco. Navnevalget skal visstnok henspeile på den vinden som oppstår når varm Saharaluft møter kaldere Middelhavsluft...Apparatet har således fått to varianter: Den lyse symboliserer ørkenen og den mørke havet. For å understreke denne litt skrudde assosiasjonen, har Nokia latt komponere en egen "sound" til apparatet som er "unikt - organisk, rolig og svært detaljrikt". Sukk.For de mer nytteorienterte kan Nokia opplyse at telefonen er satt sammen med teknikker hentet fra de beste urmakere og juvelerer. Displayet er ripesikkert og den øvrige telefonkroppen er i rustfritt stål.Skyvemekanismen avslører et kamera med 2 megapiksler på baksiden. Nokia kaller batterikapasiteten på 10 dagers standby og 3 timers taletid for "utvidet", men det er jo bare vås. Det finnes mange andre telefoner som klarer mye mer enn det.Prisen på denne Saharavinden er ikke akkurat afrikansk: 1000 Euro eks avgifter skal Nokia ha for den Siroccoen. Men så kan du da også ringe med noe som i følge produsenten gir deg "naturens iboende skjønnhet og kaos, komprimert inn i moderne og elegant design".Mer om telefonen.