John Fredriksen med finte?

- 10,01 prosent er et signal, sier analytiker etter John Fredriksens aksjekjøp i Aker Drilling.

Næringsliv

Riggsektoren på Oslo Børs stiger etter at John Fredriksens SeaDrill har flagget kjøp av 10,01 prosent i Aker Drilling. Ifølge analytikere Reuters har har vært i kontakt med kan det være en kobling mellom SeaDrill-kjøpet i Aker Drilling og eiersituasjonen i Eastern Drilling. Riggsektoren på Oslo Børs stiger etter at John Fredriksens SeaDrill har flagget kjøp av 10,01 prosent i Aker Drilling. Ifølge analytikere Reuters har har vært i kontakt med kan det være en kobling mellom SeaDrill-kjøpet i Aker Drilling og eiersituasjonen i Eastern Drilling. Analytikerne tror SeaDrill ville gått frem på en annen måte, dersom målet var å ta kontroll i Aker Drilling. Vanligvis går Fredriksen for alt eller ingenting.- 10,01 prosent er et signal. Det er en flaggegrense på 10 prosent, og de legger seg rett over. De vil vise at de er der. Hva budskapet er - utover det - vet vi ikke riktig enda, sier en analytiker.- Mange kunne hatt glede av Aker Drilling, men det er ingen som har kommet på banen enda, og SeaDrill har vist at de har nese for oppkjøp. Mange andre boreselskaper har sovet i timen, sier en analytiker.Aker Drilling stiger 4,4 prosent til 36 kroner i ettermiddag.

Nyheter
Børs