Analytiker om vanvittige riggrater

Analytiker Stian Eliassen i Carnegie karakteriserer ratene for tredje- og fjerdegenerasjonsrigger som "vanvittige".

Næringsliv

Pride meldte i dag at fjerdegenerasjons semiriggen "Pride North American" er sluttet for 443.000 dollar. Analytikere TDN Finans har vært i kontakt med mener slutningen kan føre til rateoppsving. Pride meldte i dag at fjerdegenerasjons semiriggen "Pride North American" er sluttet for 443.000 dollar. Analytikere TDN Finans har vært i kontakt med mener slutningen kan føre til rateoppsving. - Hvis man ser på dagratene på fjerdegenerasjonsrigger hittil er det kun en kontrakt som ligger over dette nivået, men den er på 90 dager så det er ikke helt sammenlignbart. Hvis man ser på kontrakter med litt lengde i det segmentet har det vært ganske mange som har ligget på 425.000 dollar og et par på 435.000 dollar de seneste tre månedene. Sånn sett vil jeg si at det er et ganske pent oppsving i raten. Man kan kanskje se at flere andre vil ende på 450.000 dollar-nivået, sier analytiker Stian Eliassen i Carnegie til nyhetsbyrået.- Tredje- og fjerdegenerasjonsrigger har etablert et vanvittig høyt nivå i forhold til hvor mye penger som er puttet inn i riggene. Dagens avkastning på denne typen rigger er for tiden bedre enn på nybygg, legger han til.

Nyheter
Børs