Blystad tjente 685 millioner

Arne Blystad åpner bøkene og kliner til med en fantastisk jappe-jackpot.

Næringsliv

Han har et mylder av selskaper, norske som utenlandske, Arne Blystad. Men det er ikke før nå at Blystad har levert noe konsolidert, forteller Finansavisen i dag. Nå har Blystad ombestemt seg og viser regnskapet for suksess-imperiet - tall som gjør at han kan koste på seg et ekstra dollarglis.2005-rapporten viser nemlig et solid millionoverskudd. Blystad har ifølge avisen på etterskudd levert inn konsernregnskapet til Spencer Holding som eier 10 prosent og kontrollerer alle stemmene i Spencer Finance Corp.Spencer Holding-regnskapet viste driftsinntekter på 1.019 millioner kroner i fjor, mot 891,3 millioner ett år tidligere. Driften ga 401,6 milllioner, noe mindre enn 2004-driften på 426,8 millioner. Bunnlinjen, derimot, viser et resultat før skatt på solide 685,2 millioner kroner i 2005. Det utgjør en økning på nærere 200 millioner kroner fra 2004-regnskapet. Regnskapene forteller også om en kraftig ekspansjon for Blystad & co. Samlede verdier har økt fra 2,8 milliarder til 4,1 milliarder kroner, først og fremst gjennom investeringer i nybygg og aksjeinvesteringer, ifølge avisen.

Nyheter
Børs