Fredriksen tenker nytt

Golar satser på alternativ bruk av skipene etter dystre spådommer fra analytikerne.

Næringsliv

John Fredriksen investerte i store lng-tankere, skip som kan transportere flytende naturgass, fordi han trodde det ville utvikle seg et betydelig spotmarked for slike laster, skriver Dn. Men slik gikk det ikke.Samtidig har Golar lng satset på prosjekter som kan gi beskjeftigelse for gasstankere som flytende kraftverk, lagrings- og regassifiseringsenheter eller i forbindelse med terminalprosjekter.- Det er strategisk nødvendig for Golar Ing å foreta en integrering i lng-verdikjeden fremfor bare å vurdere en tradisjonell shippingtankegang. Det er riktig og i takt med tiden slik Ing-industrien har utviklet seg, sier First Securities' shippinganalytiker Bjørn Knutsen til avisen.

Nyheter
Næringsliv