G20-bråk i Australia

Voldsomme protester mot G20-møte. Demonstrantene ville ta Paul Wolfowitz for krigsforbrytelser.

Næringsliv

Maskerte antiglobaliseringsaktivister støtte sammen med politiet da et møte mellom finansministerne i G20-gruppen ble innledet i Melbourne lørdag.Demonstrantene kastet flasker og søppelkasser mot politiet, angrep journalister og forsøkte å klatre over politisperringene i byen, som er Australias nest største.En protestleder oppfordret deltakerne til å storme hotellet der møtet fant sted og «arrestere» Verdensbankens president Paul Wolfowitz for krigsforbrytelser. Politiet brukte køller for å slå tilbake demonstrantene, som var kledd i hvite kjeledresser.Marsjen startet fredelig, men ble trappet opp da noen av demonstrantene fikk tak i en av politiets motorsykler.Australias finansminister Peter Costello, som leder G20-møtet, fordømte demonstrantene som han sa bare var ute etter å ødelegge Australias renommé.Årets møte mellom finansministere og sentralbanksjefer fra de rundt 20 G20-landene fokuserer på jakten på naturressurser som er blitt mer mangelfulle på grunn av den økende etterspørselen fra Kina og India. Planlagte reformer i Verdensbanken og IMF er også på tapetet.G20, som ble dannet i 1999, er en gruppe som består av land som representerer 85 prosent av verdensøkonomien, blant dem USA, EU, Russland, Japan, Kina, India og en rekke andre av de viktigste landene i Asia, Latin-Amerika og Midtøsten, foruten Australia og Sør-Afrika. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv