Kanal 24 krangler med politiet i Kenya

Kenyansk politi truet med tåregass og ville ta sendeutstyret til journalistene i Kanal 24 som er på jobb i Nairobi.

Næringsliv

Konflikten oppsto da Kanal 24 og Strømmestiftelsen besøkte en tomt i slummen av Nairobi hvor det skal bygges fotballbane ved hjelp av innsamlede midler i Norge. Da medarbeidere i radiokanalen og representanter for stiftelsen kom til stedet tirsdag, kom politiet og ba dem fjerne seg. De truet med å bruke tåregass dersom de ikke fjernet seg frivillig. Politifolkene hevder tomten tilhører dem. Konflikten oppsto da Kanal 24 og Strømmestiftelsen besøkte en tomt i slummen av Nairobi hvor det skal bygges fotballbane ved hjelp av innsamlede midler i Norge. Da medarbeidere i radiokanalen og representanter for stiftelsen kom til stedet tirsdag, kom politiet og ba dem fjerne seg. De truet med å bruke tåregass dersom de ikke fjernet seg frivillig. Politifolkene hevder tomten tilhører dem. - Dette stemmer ikke. Politiet eier ikke dette området, sier prosjektleder for innsamlingsaksjonen, Kjell Rune Nakkestad, til Kanal 24.Onsdag morgen fikk Kanal 24s medarbeider beskjed om sendeutstyret hun har med til Kenya kan bli beslaglagt av politiet.- Vi forhandler og krangler. Det er ikke oppnådd noen enighet, og vi tviholder på utstyret, sier programleder Hege Tepstad i radiokanalen. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv