Norsk-russisk samarbeidsavtale

Handelen mellom Norge og Russland skyter fart, og fredag ble det undertegnet en viktig samarbeidsavtale i Oslo.

Næringsliv

Norsk-Russisk Handelskammer i Oslo undertegnet samarbeidsavtalen med Handelskammeret i St. Petersburg i forbindelse med besøket av St. Petersburg-guvernør Valentina Matvienko i Norge. Norsk-Russisk Handelskammer i Oslo undertegnet samarbeidsavtalen med Handelskammeret i St. Petersburg i forbindelse med besøket av St. Petersburg-guvernør Valentina Matvienko i Norge. I Russland spiller handelskamrene (173 til sammen) en viktig rolle i næringsutvikling og handelssamarbeid. Norsk-Russisk Handelskammer har fra før avtaler med flere av de mest sentrale, blant annet det i Moskva og i Leningrad og Murmansk fylker. Handelskammeret i St. Petersburg er det nest største kammeret, og St. Petersburg er den største byen i Russland.- St. Petersburg er en industriell og vitenskapelig by med enormt potensial som ennå ikke er utnyttet i særlig grad av norsk næringsliv. Den nye samarbeidsavtalen skal gjøre våre medlemsbedrifter og russiske firmaer i stand til bedre å knytte direkte kontakter med hverandre, sier daglig leder Jarle Forbord ved Norsk-Russisk Handelskammer i Oslo. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv