Norsk teknologi kan redde liv i rommet

Norsk teknologi for overvåking av innemiljøet på romstasjoner skal testes ut på romstasjonen ISS.

Næringsliv

- Utstyret skal sjekke at astronauter ikke puster inn farlig gass på jobb, forteller seniorforsker Atle Honne ved Optiske målesystemer og dataanalyse ved SINTEF til Aftenposten. - Utstyret skal sjekke at astronauter ikke puster inn farlig gass på jobb, forteller seniorforsker Atle Honne ved Optiske målesystemer og dataanalyse ved SINTEF til Aftenposten. Men det 50 kilo tunge utstyret kan også brukes på jorden. SINTEF og et tysk firma har samarbeidet om utviklingen på oppdrag for den europeiske romorganisasjonen ESA.- Etter en testfase skal det norsktyske systemet - som har fått navnet ANITA - være i prøvedrift om bord i romstasjonen, i første omgang et halvt år. Består systemet sin eksamen, vil neste utgave bli en fast del av overvåkingsutstyret om bord i romstasjonen, sier han. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv