Rekordvekst i forbruket

Forbruket i Norge er i rekordvekst. Så mye mer kjøtt, klær og flyreiser forbruker vi enn i 1990.

Næringsliv

Det private forbruket har steget til rekordhøyder, ifølge en rapport fra Framtiden i våre hender (FIVH).Det private forbruket fortsetter å stige, faktisk mer enn gjennomsnittet for vekstperioden siden 1990, viser rapporten Økologisk utsyn 2006 fra Framtiden i våre hender. Veksten i fjor var på 3,4 prosent.Mengden husholdningsavfall økte mer enn noe annet enkeltår i fjor, fra 378 kilo til hele 407 kilo per innbygger. Mer avfall ble gjenvunnet, men det oppveide ikke økningen i det vi kastet på søppeldynga, skriver Vårt Land.Kjøttforbruket vårt har økt med 50 prosent siden 1990, klesforbruket med 90 prosent og forbruket på flyreiser med 150 prosent.Det mest positive i fjor var ifølge rapporten at energiforbruket per person gikk litt tilbake. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv