SeaDrill vil skaffe 40 friske milliarder kroner

John Fredriksen-kontrollerte SeaDrill vil utstede 400 millioner nye aksjer. Det kan tilføre selskapet 40 milliarder kroner.

Næringsliv

- Hvis denne emisjonen blir gjennomført, så er det norgeshistoriens største emisjon noensinne, sier aksjesjef Sveinung Hartvedt i DnB NOR Markets til Dagens Næringsliv. - Hvis denne emisjonen blir gjennomført, så er det norgeshistoriens største emisjon noensinne, sier aksjesjef Sveinung Hartvedt i DnB NOR Markets til Dagens Næringsliv. I innkallingen til generalforsamling i SeaDrill, som vi omtalte 17. november, ber styret om en fullmakt som tilsvarer 40 milliarder kroner. Dermed åpnes ryktemarkedet om at Fredriksen planlegger å ta over amerikanske riggselskaper som Enesco og Pride International, skriver avisen.Investorkontakt Jim Dåtland i SeaDrill sier til avisen at selskapet ikke ønsker å kommentere rykter, men bekrefter at emisjonen er et punkt på generalforsamlingen.Den til nå største kapitalutvidelsen på Oslo Børs er det Telenor som står for, med 15,63 millioner kroner i desember 2000. (©NTB)

Nyheter
Børs