19 nye apotek i Norge

Det ble opprettet 19 nye apotek i Norge i løpet av 2006. Tolv av dem ligger i mindre byer og tettsteder.

Næringsliv

I alt 90 prosent av befolkningen bor nå i en kommune med apotek. I alt 90 prosent av befolkningen bor nå i en kommune med apotek. - Det ser ut til at trenden fortsetter, og at vi får stadig nye etableringer. Jeg tror nok at de større byene begynner å bli mettet, men i mindre byer og på bygdene vil vi nok se flere nyetableringer, sier administrerende direktør Kai Finsnes i Apotekforeningen til NTB.Han tror det vil dukke opp 15-20 nye apotekutsalg i år og kanskje noe lignende neste år også.- Vi synes jo at bedre tilgjengelighet er positivt, men vi er også litt betenkt over at omsettingen av legemidler faller og apotekene blir avhengige av å selge andre varer enn legemidler for å holde omsetningen oppe, sier Finsnes.Siden omleggingen av apotekbransjen i 2001 er det blitt 176 nye apotek her i landet. 13 kommuner som ikke hadde apotek har fått, og 36 kommuner har fått sitt andre apotek. Nordland har hatt størst bedring. Oppland er fylket med færrest innbyggere per apotek (6.500), mens Hordaland har flest innbyggere per apotek (12.000). Oslo har flest apotek (73). (©NTB)

Nyheter
Næringsliv