Håp på sykehusene

Partene i sykehuskonflikten møttes hos riksmeklingsmann Svein Longva torsdag kveld for en ny meklingsrunde.

Næringsliv

Et nytt utspill fra NAVO tidligere på dagen åpnet for ny kontakt.Brevet fra arbeidsgiverorganisasjonen NAVO ble først kjølig mottatt av Akademikerne Helse, som fant lite nytt å bygge videre på. Men begge parter ønsket at riksmeklingsmannen skulle involvere seg.Akademikernes forhandlingsleder Rune Frøyland sier til NRK at han er betinget optimist og håper på en løsning i løpet av natten. Det er særlig lønnsspørsmålet partene er uenige om. Konflikten har vart i åtte dager.Longva sendte tidlig på kvelden ut noen nøkkelspørsmål som han måtte ha svar på før han bedømte situasjonen som moden for nok en meklingsrunde.Konflikten omfatter 950 ansatte ved elleve sykehus rundt om i landet. En lang rekke operasjoner og undersøkelser er blitt utsatt, men helsedirektør Lars E. Hanssen mener at liv og helse ennå ikke er i fare.Det var imidlertid ventet at helseminister Sylvia Brustad (Ap) ville gripe inn med tvungen lønnsnemnd om kort tid, dersom partene ikke selv hadde funnet et felles grunnlag for videre mekling. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv