Oppslutningen om lokalavisene er fortsatt stabil. Det samlede opplaget for de om lag 100 lokalavisene i LLA økte med 0,2 prosent til 319.531 eksemplarer fra 2005 til 2006.- Lokalavisen bidrar til lokal identitet og vi gir plass for lokal debatt. Dessuten følger vi nyhetsbildet på en nøktern og troverdig måte. Dette får lokalavisene fortsatt god uttelling for, sier Tomas Bruvik, styreleder i LLA.Årets opplagsvinner er lokalavisa Dølen på Vinstra i Oppland. Avisa kommer en gang i uka i et opplag på 3.943 eksemplarer. Avisa økte med 382 eksemplarer i løpet av fjoråret og det er en opplagsvekst på nesten 11 prosent. Tiårsjubilanten Dølen dekker kommunene Nord-Fron, Sør-Fron, Ringebu og deler av Sel.- Vi gleder oss over opplagsveksten, som blant annet skyldes at folk stoler på lokalavisen sin, sier redaktør Geir Teigøyen i Dølen. Saltenposten i Nordland (opp 7,9 prosent), Stangeavisa i Hedmark (opp 16,8 prosent, Fjell-Ljom i Sør-Trøndelag (opp 9,1 prosent) og Solabladet (opp 5,9 prosent) er også blant avisene som kan feire fjorårets opplagstall. Landslaget for Lokalaviser (LLA) organiserer om lag 100 av lokalavisene i Norge. (©NTB)