Bakgrunnen er påstander om uetiske arbeidsmetoder som kommer fram i boka «En helt vanlig dag på jobben», skrevet av tidligere Se og Hør-journalist Håvard Melnæs. Bakgrunnen er påstander om uetiske arbeidsmetoder som kommer fram i boka «En helt vanlig dag på jobben», skrevet av tidligere Se og Hør-journalist Håvard Melnæs. - NR-styret mener at dersom påstandene i boka er korrekte, er klart uetiske metoder tatt i bruk. Dette er det først og fremst de ansvarlige redaktører i den aktuelle periode, Knut Haavik og Odd Johan Nelvik, som må stå til ansvar for, skriver NR i en pressemelding.
Etisk vurdering
Redaktørforeningen ønsker at høringen skal invitere både dem som er nevnt i den aktuelle boka, men også andre som mener seg utsatt for utilbørlige metoder fra norske medier.- Materialet som fremkommer i høringen bør legges til grunn for en etisk vurdering fra Pressens Faglige Utvalg, og dessuten brukes i arbeidet med eventuell revisjon av Vær Varsom-plakaten, slik generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund har tatt initiativ til, står det i pressemeldingen. (NTB)