Tegneseriebåten Elias solgte produkter for 82 millioner kroner i fjor. Ifølge Finansavisen dreier det seg om lekebåter, DVD-er, potetgull, fiskepinner og andre spin off-produkter. Tegneseriebåten Elias solgte produkter for 82 millioner kroner i fjor. Ifølge Finansavisen dreier det seg om lekebåter, DVD-er, potetgull, fiskepinner og andre spin off-produkter. Filmkameratene AS sitter på rettighetene til figuren, men har deler inntektene med opprinnelige manusforfatterne Alf T. Knutsen og Sigurd Slåttebrekk.Salgssjef i SF Norge Svein Risberg sier at man i løpet av et drøyt år har gitt ut fem DVD-titler som til sammen har solgt over en kvart million.- Elias har alt i seg til å bli en barneklassiker som kommer til å være med oss i mange år fremover, sier han.Einar Iversen i TSI Leker, som har lisensavtalen på Elias-leketøy, har solgt over 113.000 Elias-leker, hvorav 84.000 lekebåter.- Vi er uten tvil Norges største båtforhandler, ler han.- Vi regner med en dobling i år, sier han.Iversen tror Elias blir like stor som Sabeltann.