Kjell Inge Røkke selger seg helt ut av Aker Yards. Det skjer ved at Aker selger sine drøye 40 prosent i selskapet for nærmere fem milliarder kroner. Kjell Inge Røkke selger seg helt ut av Aker Yards. Det skjer ved at Aker selger sine drøye 40 prosent i selskapet for nærmere fem milliarder kroner. - Jeg er overrasket over salget, jeg hadde ikke sett for meg at de ville selge seg ut. Den logiske bakgrunnen må være at de har andre planer i Aker som man skal investere i, eller om man ønsker utbytte. Jeg tror at det kan ligge en del nye planer vi ikke kjenner til i Aker, sier analytiker Gunnar Holen i CAR til dn.no.Røkke vil sitte på over ti milliarder kroner i kontanter etter nedsalgene Aker Kværner og Aker Yards.- Det er mye penger, absolutt. Det kan være at man satser tungt på olje, det er mulig med tanke på de spekulasjonene som har vært rundt kjøp av Revus. Det er kapitalkrevende, sier analytikeren.Aker Yards-aksjen raser 10,5 prosent til 503 kroner.