Nå varsler lederen av næringskomiteen på Stortinget, Lars Peder Brekk (Sp), at han vil se på saken.Da tippekupongene ble sendt med posten, kunne alle butikker tilby tipping. Men med innføring av dataløsninger ble det også endringer. Norsk Tipping krever en omsetning på 8.000 kroner i uka på pengespill før butikkene får lov til å selge spillene. I dag finnes det i underkant av 4.000 steder der man kan tippe. Folk legger gjerne igjen penger ved å kjøpe noen varer i butikken der de tipper.- Er det noe vi kan styre politisk, er det Norsk Tipping, det ser vi jo i spilleautomatsaken. At nærbutikker skal miste omsetning fordi de ikke har tipping er meningsløst, sier Brekk til Nationen.Han mener det vil være galt dersom reglene til Norsk Tipping styrer folk til byer og tettsteder på bekostning av nærbutikkene. Et monopol som Norsk Tipping må ha legitimitet og være til for alle, mener Brekk.