Bjørge kjøper selskapet Fire Protection Engineering AS (FPE) i Stavanger. Bjørge betaler 67,2 mill ioner kroner (enterprise value) ved overtakelse og inntil 32,8 millioner kroner i tilleggsvederlag fordelt over to år. Det er forventet at selskapet i 2007 vil nå en omsetning på om lag 140 millioner kroner. Bjørge kjøper selskapet Fire Protection Engineering AS (FPE) i Stavanger. Bjørge betaler 67,2 mill ioner kroner (enterprise value) ved overtakelse og inntil 32,8 millioner kroner i tilleggsvederlag fordelt over to år. Det er forventet at selskapet i 2007 vil nå en omsetning på om lag 140 millioner kroner. Fire Protection Engineering AS har spesialisert seg innen engineering og produksjon av produkter og systemer for aktiv brannslukking til olje og gassindustrien. Selskapet er markedsleder i Norge og har i tillegg betydelige leveranser internasjonalt. Selskapet har om lag 40 ansatte og vil styrke Bjørge som en teknologi- og kompetansebedrift, heter det i en melding.Fire Protection Engineering AS vil komplimentere Bjørges eksisterende virksomhet innen området `Brann og Gass`.Formell overtakelsesdato er satt til 4. mai 2007. Kjøpet er betinget av at transaksjonen godkjennes av Konkurransetilsynet.- Kjøpet av FPE er et ledd i vår teknologisatsning. Bjørge skal fremstå som et teknologidrevet selskap med større fokusering på egne produkter og teknologiløsninger. Med dette kjøpet vil Bjørge og FPE fremstå som en total leverandør innenfor Brann & gass-området, sier konsernsjef Stig Feyling i Bjørge til HegnarOnline.- Kjøpet av FPE er et ledd i vår teknologisatsning. Bjørge skal fremstå som et teknologidrevet selskap med større fokusering på egne produkter og teknologiløsninger. Med dette kjøpet vil Bjørge og FPE fremstå som en total leverandør innenfor Brann & gass-området, sier konsernsjef Stig Feyling i Bjørge til HegnarOnline.