Sammenlignet med bemanningssituasjonen i fjor for 14 Edda Media-bedrifter, betyr de nye kuttene en samlet reduksjon på rundt 5 prosent eller 200 arbeidsplasser. 120 av årsverkene kuttes som følge av det tidligere igangsatte Effektiv organisasjon-prosjektet. Der gjenstår det fortsatt 36 årsverk som skal bort i løpet av 2007, i tillegg til pålegget om å kutte nye 80 årsverk. Sammenlignet med bemanningssituasjonen i fjor for 14 Edda Media-bedrifter, betyr de nye kuttene en samlet reduksjon på rundt 5 prosent eller 200 arbeidsplasser. 120 av årsverkene kuttes som følge av det tidligere igangsatte Effektiv organisasjon-prosjektet. Der gjenstår det fortsatt 36 årsverk som skal bort i løpet av 2007, i tillegg til pålegget om å kutte nye 80 årsverk. - Det er vanskelig, for ikke å si umoralsk, at konsernet som går med så stort overskudd kan stå inne for kutt i denne størrelsesorden. Disse kuttene blir tøffest for de største avisene, blant dem Fredriksstad Blad, sier Carine Johansen, som leder Norsk Journalistlags Edda-utvalg, til NTB.I Mediehuset Østfold, som inkluderer Fredriksstad Blad og Moss Avis, ble det ifølge Journalisten.no tirsdag klart at 14 årsverk må bort. Også Mediehuset Drammens Tidende og Mediehuset Sunnmørsposten er blant dem som rammes hardest.Det samlede driftsresultatet for Edda-bedriftene var i fjor på 316 millioner kroner. Det ga en driftsmargin på 12,4 prosent. (©NTB)