- Den triste nyheten er at operasjonen nå har gått fra å være en redningsaksjon til en bergingsaksjon. Redningsaksjonen ble avsluttet fredag ettermiddag, sier talskvinne Sophie Turner for den britiske kystvakten til NTB. - Den triste nyheten er at operasjonen nå har gått fra å være en redningsaksjon til en bergingsaksjon. Redningsaksjonen ble avsluttet fredag ettermiddag, sier talskvinne Sophie Turner for den britiske kystvakten til NTB. Dykkere fra den britiske marinen var fredag inne i skipet, men måtte etter hvert returnere fordi de mente oppdraget ble for farlig. Det skal ha vært elendig sikt og sterke strømmer i området, noe som gjør bergningsarbeidet risikabelt. Dykkerne skal blant annet ha fryktet at skipet ville synke mens de var inne i vraket.- Det var absolutt ingen tegn til liv noe sted inne i skipet, sier Turner til NTB. Hun utelukker at dykkere vil bli sendt i på nytt i et forsøk på å finne de savnede.Aksjonen går dermed over i en ny fase fra å være en redningsaksjon til å bli en bergingsaksjon. - Våre tanker går nå til familiene til de savnede, sier Turner. Og ønsker samtidig å takke alle som har vært med i redningsaksjonen.