Etter FHL-årsmøtet fremstår bergenseren som en av næringens aller mektigste, og har klare tanker om hva makten skal brukes til. Etter FHL-årsmøtet fremstår bergenseren som en av næringens aller mektigste, og har klare tanker om hva makten skal brukes til. Han er konsernsjef i Lerøy Seafood Group i Bergen. Før helga ble han valgt til styreleder i det omorganiserte FHL - Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening, en organisasjon som samler 90 prosent av norske fiskeeksportører. FHL har nå kun en styreleder, mot et snes tidligere.- Det er ikke til å stikke under en stol at FHL har vært preget av å være en paraplyorganisasjon for en rekke bransjeorganisasjoner. Nå er alt fra oppdrett til fiskemel, hvitfisk, fiskefôr og mye annet samlet under en hatt. Samlede krefter gir større reell makt og innflytelse. Den muligheten har vi tenkt å benytte oss av, sier Lerøy til NTB.Han er selv overrasket over at det gikk såpass smertefritt å samle kreftene, og er veldig godt fornøyd med resultatet av siste ukes generalforsamling. (NTB)