Odfjell Invest har mottatt melding om kontraktstildeling for den halvt nedsenkbare 6. generasjons boreriggen `Deepsea Atlantic` som er under bygging hos Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co., Ltd. i Sør-Korea. Odfjell Invest har mottatt melding om kontraktstildeling for den halvt nedsenkbare 6. generasjons boreriggen `Deepsea Atlantic` som er under bygging hos Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co., Ltd. i Sør-Korea. Kontrakten påbegynnes ved riggens ankomst til en nærmere bestemt borelokasjon i Nordsjøen tidlig 2009. Levering fra verftet er beregnet til oktober 2008. Kontrakten har en fast varighet på fire eller fem år med tillegg av to opsjoner, hver med varighet på to år. Statoil må bestemme fast kontraktsvarighet innen juli 2008.Kontraktsverdi basert på fire års fast kontraktsperiode er ca 4,5 milliarder kroner inkludert dekning av mobiliseringskostnader. Dagraten vil bli justert med hensyn til varighet for den faste kontraktsperioden.- Vi er godt fornøyd med å bli nominert av Statoil som leverandør av fremtidens boreløsning for norsk kontinentalsokkel. `Deepsea Atlantic` vil bli den mest moderne og best utstyrte borerigg for sikker, effektiv og miljøvennlig drift, sier Ketil Lenning, styreformann i Odfjell Invest:- Ved å sikre en langsiktig beskjeftigelse av riggen med en kvalitetsoperatør som Statoil skaper selskapet et solid utgangspunkt for videre vekst, sier han.