Våt fremtid for Bergen

Betydelige deler av Bergen by, samt en rekke små og større steder langs kysten, vil bli lagt under vann ifølge klimaprognoser.

Næringsliv

Klimaprognosene om et økende havnivå vil ramme Norge med økende tyngde allerede om 40-50 år, og enda verre skal det bli. For selv om havets nivå er spådd å øke med fra 65 til 120 centimeter inneværende århundre, vil havet fortsette å stige i mange hundre år fremover, skriver Aftenposten. Klimaprognosene om et økende havnivå vil ramme Norge med økende tyngde allerede om 40-50 år, og enda verre skal det bli. For selv om havets nivå er spådd å øke med fra 65 til 120 centimeter inneværende århundre, vil havet fortsette å stige i mange hundre år fremover, skriver Aftenposten. - Folk og politikere har allerede sett hva som er i ferd med å skje med Bryggen, og tar det som et forvarsel, sier forskningsleder Helge Drange ved Nansen- og Bjerknessenteret i Bergen. Han er imponert over byens politikere, som han mener tar situasjonen på alvor.- Nederlandske ingeniører har allerede vært i Bergen for å se hvor man kan bygge sluser over Puddefjorden og foran Vågen, sier Drange og mener at det økende havnivået vil være et stort problem for Bryggen allerede om bare 10-20 år.- Det er viktig at opplysningene om hva som venter, nå kommer ut, sier han. (©NTB

Nyheter
Næringsliv