SAS kjøper hele Spanair for å selge

SAS ble tirsdag enig om å kjøpe seg helt opp i Spaniar for å muliggjøre planene om å selge det spanske datterselskapet.

Næringsliv

Scandinavian travel group AB øker dermed eierandelen fra 94,9 til 100 prosent. Oppkjøpet skyldes planene om å selge flyselskapet, som er et ledd i selskapets nye strategi om økt satsing på kjernevirksomheten i Nord-Europa. Transaksjonen må ses på som et forberedende skritt, sier SAS i en kommentar.- En salgsprosess blir mye enklere dersom vi eier hele selskapet og ikke behøver å ta hensyn til minoritetseiere, sier SAS' talsmann Sture Stølen til nyhetsbyrået AP.Ifølge AP anslår flere analytikere verdien av SAS' eierandel i det spanske selskapet til et sted mellom 3,5 og 4,5 milliarder svenske kroner.Det er selskapet Teinver som nå selger sin eiendel til SAS. Nettopp Teinver skal være interessert i å kjøpe tilbake hele selskapet når SAS nå setter i gang det de kaller en åpen salgsprosess. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv