Banker konkurrentene på Oslo Børs

Seismikkselskapet RXT banker konkurrentene på børsen. IEAs prognoser er godt nytt for selskapet, mener finansdirektør.

Seismikkselskapet Reservoir Exploration Technology (RXT) har steget 41,3 prosent på børsen så langt i år. Snittet for oljeserviceselskapene er 9,9 prosent. Det internasjonale energibyrået (IEA) meldte tidligere i uken om fallende oljeproduksjon frem mot 2012. Sammen med sterkere etterspørsel kan det gi skyhøye oljepriser de neste fem årene. Seismikkselskapet Reservoir Exploration Technology (RXT) har steget 41,3 prosent på børsen så langt i år. Snittet for oljeserviceselskapene er 9,9 prosent. Det internasjonale energibyrået (IEA) meldte tidligere i uken om fallende oljeproduksjon frem mot 2012. Sammen med sterkere etterspørsel kan det gi skyhøye oljepriser de neste fem årene. - Det er jo absolutt gode nyheter for oss, sier finansdirektør Odd E. Rudshaug i RXT til DN.Seismikkselskapet har inngått en kontrakt med ExxonMobil verdt 170 til 180 millioner dollar. Ifølge Rudshaug er det en av de største seismikkontraktene noensinne.- Oppdraget for Exxon i Nigeria er betegnende for utviklingen. Selskapet har rettigheter på et stort område med mange relativt små felt. Målet er å øke produksjonen. Vi skal skyte seismikk over eksisterende felt for å prøve å tyne ut mer olje. I tillegg skal vi skyte i områdene rundt de eksisterende feltene i håp om å finne flere forekomster, sier Rudshaug.