Blant Norges dårligste betalere

Kredittverdigheten til Telemark-bedriftene har bare gått en vei de siste kvartalene.

Scanpix / Scanpix

- Jeg hadde trodd at også Telemark-bedriftene ville dra nytte av den høykonjunkturen norsk økonomi er i nå, så dette er egentlig litt overraskende, sier regiondirektør Nikolai Boye i NHO Telemark, ifølge Finansavisen.Ifølge tall fra kredittselskapet Lindorff Decision har Kredittverdigheten til Telemark-bedriftene bare gått én vei de siste kvartalene.Ifølge Finansavisen viser rapporten fra Lindorff at Telemark-bedriftene har uoppgjorte regninger for totalt 140 millioner kroner ved utgangen av første halvår 2007. I tillegg til dette er hele 498 bedrifter ikke kredittverdige.1425 av totalt 5953 aktive aksjeselskaper i fylket er registrert med minst en betalingsanmerkning, noe som plasserer fylket som den fjerde dårligste betaleren i landet.