Fakta om Brynhildsen-saken

Rune Brynhildsen ble i dag dømt til ti måneders fengsel i Oslo tingrett. Her får du fakta fra saken.

* Økokrim har tiltalt tidligere P4-sjef Rune Brynhildsen for overtredelse av verdipapirhandelloven §14-3.* I Oslo tingrett ble han onsdag dømt til fengsel i ti måneder. Dommen er den strengeste i en innsidesak noen gang.* Fra august til september 2005 skal Brynhildsen ha lekket informasjon fra tre selskaper han var PR-rådgiver for: Opplysninger om at reisebyråkjeden Via Travel Group ASA skal bli kjøpt opp, at katalogselskapet Findexa Ltd. vil bli kjøpt opp, og at teknologiselskapet Ignis ASA skal inngå en viktig intensjonsavtale.* I alle tilfellene hevder Økokrim at Brynhildsen skal ha oppfordret sin venn Dag Eriksen til å kjøpe aksjer før offentliggjøringen av opplysningene fikk kursen til å stige.* Eriksen er tiltalt for å ha kjøpt aksjer, og for å ha gitt opplysningene videre til andre bekjente.* Eriksen er tiltalt for å ha kjøpt aksjer, og for å ha gitt opplysningene videre til andre bekjente.* Også Eriksen ble i Oslo tingrett dømt til ti måneders fengsel. Han ble også dømt til inndragning av 1,3 millioner kroner. En av de bekjente av Eriksen ble dømt til åtte måneder. To andre personer ble frikjent. (©NTB)