Flommen ga lavere strømpris

Flommen på Østlandet slår gunstig ut på folks strømregning. Strømprisen falt kraftig den siste uka.

Scanpix / Scanpix

På den nordiske kraftbørsen har strømprisen for Sør-Norge falt fra 19 øre/kWh til 16 øre/kWh i uke 27.Rådgiver Nils Spjeldnæs i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) sier til NTB at prisfallet gir direkte uttelling for strømabonnenter som har markedsprisavtale.- Noen har tegnet en fastprisavtale og for disse hjelper det ikke at prisene går nedover. Alle sluttbrukere som har markedsprisavtale har derimot gode dager for tiden, sier Spjeldnæs.For flere kraftverk i Sør-Norge er situasjonen nå at vannmagasinene renner over. Dette presser strømprisen ned. Natt til søndag var prisen på strøm helt nede i 0,1 øre per kilowattime en times tid. Midt-Norge og Nord-Norge har for tiden en høyere pris enn Sør-Norge. Det kan forklares blant annet med relativt god utvekslingskapasitet mot Sverige, ifølge NVE.Om strømmen blir billig eller dyr til vinteren er det ikke mulig å si noe om foreløpig.- Vi skal ikke lenger tilbake enn til 2002 da vi hadde en god situasjon før høsten satte inn med tørke. I løpet av noen få måneder var situasjonen snudd, sier Spjeldnæs. (©NTB)