Fortsatt håp for Statoil på Stockman

Statoil vil fortsatt ha en dialog med russiske Gazprom om Stockman. Torsdag ble det klart at det franske selskapet Total får 25 prosent andel i det russiske gassfeltet, men at andre utenlandske aktører kan slippe til i framtida.

- Vi har akkurat fått nyheten og ønsker foreløpig ikke å kommentere dette nå, sier vakthavende informasjonssjef i Statoil, Arild Steine til NTB.I en pressemelding torsdag formiddag kunngjorde gassgiganten Gazprom at oljeselskapet Total blir partner i første fase av Stockman-prosjektet, med eierandel på 25 prosent i selskapet som tar seg av denne delen av utbyggingen.Tidligere i uka uttalte Gazproms nestsjef Aleksandr Medvedjev at selskapet var svært nær en avtale med en eller flere utenlandske partnere. Blant kandidatene som var nevnt i Financial Times var, foruten Total, amerikanske ConocoPhillips, Hydro og Statoil. Steine ønsker ikke å si noe om hvorvidt Statoil er overrasket over Gazproms valg av utenlandsk partner.- Vi har hatt og har en god dialog med Gazprom om Stockman. Det vil vi fortsette med, uten at jeg kan konkretisere dette noe nærmere, sier Steine. (©NTB)