Frykter 18-åring fra Drammen er bortført

Politiet i Drammen ønsker å tiltale faren til en 18 år gammel Drammenskvinne for å ha tvangsgiftet henne. I to år har kvinnen vært savnet i Nord-Irak.

Politiet har etterforsket forsvinningen i over to år, og har nå klart å få kontakt med kvinnen gjennom ulike hjelpeorganisasjoner, melder VG. Politiet i Drammen mener de har kontroll over kvinnens sikkerhet, men ønsker ikke å utdype dette noe videre.Politiet har bevisopptak av 18-åringens vitneprov mot faren, der hun forklarer seg om tvangsekteskapet, skriver VG.Kvinnen skal ha blitt tatt med til de kurdiske områdene nord i hjemlandet Irak en måned før hun fylte 16 år. Her skal hun ha blitt giftet bort under tvang til sin fetter. Dette skjedde i juli 2004. I februar 2005 rømte hun hjemmefra, og ble meldt savnet av foreldrene. Da politiet kom i kontakt med henne, fortalte hun om tvangsekteskapet, og etterforskningen ble satt i gang.18-åringen forsvant fra en barnevernsinstitusjon sommeren 2005, og har siden august for to år siden vært meldt savnet av politiet.- Det har vært meget tidkrevende å lokalisere og få kontakt med jenta. Vi ønsker å tiltale faren for å ha tvangsgiftet datteren. Tiltale for bortføring vil også bli vurdert, sier leder ved Kriminalavsnittet ved Drammen politistasjon, Nina Bjørlo til VG.I mai i fjor fikk barnevernet full omsorg for 18-åringen. Røde Kors er blitt koblet inn i saken for å bistå politiet med å ha kontakt med kvinnen som befinner seg i Nord-Irak.Familien til 18-åringen hevder hun er frivillig gift og lever sammen med ektemannen. (©NTB)